Vad är ett katthem?

Ett katthem är ett ställe där katter som övergetts av sina tidigare ägare bor. Kanske har ägarna blivit allergiska, skaffat barn eller så har katten helt enkelt råkat gå vilse och på så vis skiljts från ägarna. Gemensamt för alla katterna är att de väntar på att hitta ett nytt och tryggt hem.

På ett katthem kan du hitta många olika sorters katter

Många katter söker ett nytt hem

Tyvärr finns det ett stort antal katter som på ett eller annat sätt kommit ifrån sina förre ägare och är i behov av ett nytt hem, och som just nu befinner sig på ett katthem. Du kan besöka katthemmet och se om du fattar tycke för någon (och såklart vice versa!) och vi lägger stor vikt vid att hemmet är anpassat efter just den valda kattens specifika behov!

Ibland har vi förstått att katten tycker om sällskap av en annan katt, och då har vi det som krav hos den nya familjen, Ibland är det tvärtom. Det kan också vara så att katten är mycket skygg till följd av att den till exempel blivit slagen tidigare, och då är vi extra noga med att den får ett lugn och tryggt nytt hem

Kom och hälsa på din blivande katt

För att se att de nya ägarna och katten trivs i varandras sällskap, samt för att börja bygga upp en trygg relation dem sinsemellan, vill vi att man kommer och hälsar på sin katt ett par gånger innan adoptionen sker. Detta gör att det blir tryggare och bättre både för katten, ägaren och oss på katthemmet, så det vinner vi alla på

Hjälp en behövande katt

Att öppna upp sitt hem för en katt i behov av trygghet är jättefint och viktigt, men vi lägger stor vikt vid att hemmet passar katten. Detta gör att både ägaren och katten kommer trivas med sitt beslut, och undviker förhoppningsvis att katten återigen hamnar på ett katthem. Besök hemsidan eller kom direkt till oss redan idag för att hitta just din katt!