bästa hundfodret

Så hittar du bästa hundfodret för din hund

Många frågor som vi får handlar om vilket hundfoder som är bäst. Det finns en uppsjö märken bara på den svenska marknaden, var och en med sina egna egenskaper och försäljningsargument. Inte sällan får man som ny hundägare också råd från sin uppfödare om vad man absolut ska använda till sin nyinköpta valp. Det är inte svårt att förstå att livet som förstagångsägare av hund kan vara minst sagt knivigt.

Uppfödarens foder

När det äntligen är dags att hämta sin valp är det inte ovanligt att man får med ett helt startkit med allt från mat till rabattkuponger, kanske också en liten filt och tips på försäkringsbolag. Det här är det absolut bästa hundfodret och det som hunden måste äta. Men är det så? Inte nödvändigtvis. Troligtvis fungerar detta foder bra, annars hade det inte varit det som används. Ingen vill ha en hund med dålig mage. Samtidigt ska man veta att det är många hund som fungerar bra för en liten valp.

Foder anpassat för hundens fas

Många tillverkare har tagit fram hundfoder för att passa olika faser för hundar. Det kan vara valpfoder som ger rätt näring när hunden befinner sig i en kraftig tillväxtfas, och det kan vara seniorfoder som är anpassat för äldre hundar som har andra näringsbehov än en ung hund.

Så hittar du bästa hundfodret för dig

Det är lätt att dras med i rekommendationer och att ta tips och råd för absoluta sanningar. I själva verket handlar det mycket om att tänka förnuftigt. Se vilken fas hunden befinner sig i och välj ett foder utifrån vad hunden behöver just för det här tillfället. Sedan vill vi också rekommendera att tänka lite som när vi köper mat till oss själva. Närproducerat, helst svenskt, och med så naturligt innehåll som möjligt är alltid en bra utgångspunkt när du ska försöka hitta det bästa hundfodret för just din hund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *